شنبه 13 خرداد 1402

مراسم رونمایی از سایت کتاب شناخت در 27 آذرماه

متاسفانه در حوزه علمی و پژوهشی این قدر که برای تربیت یک محقق زحمت می‌کشیم برای معرفی و اطلاع‌رسانی کارهای علمی به جامعه علمی داخل و خارج از کشور سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی نمی‌کنیم. در نتیجه بسیاری از آثار علمی که توسط محققان ما در سطوح عالی تدوین و منتشر می‌شود، در خود حوزه ناشناخته باقی می‌ماند چه برسد به جامعه علمی غیرحوزی داخل و خارج از کشور.
یکی از مصادیق وحدت حوزه و دانشگاه، محققان و اندیشمندانی هستند که تجسم و نماد وحدت حوزه و دانشگاه‌اند. اساتید، محققان و پژوهشگرانی که هم در حوزه تحصیل کرده‌اند هم در دانشگاه.
من اسم این دسته از دانشمندان و محققان را فرزندان علمی و معنوی انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) می گذارم. ما تا قبل از انقلاب با چنین پدیده‌ای به عنوان یک جریان علمی-فرهنگی روبرو نیستیم. این افراد ثمرات و دستاورد‌های امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی هستند. این محققان از مصادیق اتمّ و اکمل وحدت حوزه و دانشگاه هستند.
این نسل، برای اثبات کارآمدی دین در هزاره دوم و سوم، تلاش کردند که دین را در قالب مسائل و موضوعات علوم جدید عنوان کنند. نتیجه این رویکرد تهیه و تدوین کتاب‌هایی است در نقطه تلاقی علم و دین، آثار فاخری در زمینه اقتصاد، سیاست، روانشناسی، جامعه شناسی، مدیریت و رشته‌های مختلف علوم انسانی.
با توجه به مقدمه‌ای که عرض شد به رغم خلق آثار برجسته‌ای در زمینه علوم انسانی-اسلامی توسط این نسل، از معرفی مولف و گفتمان‌سازی برای اندیشه، نظریه و فرضیه او ناتوان بوده‌ایم.
طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی که اساس و بنای آن در دبیرخانه انجمن‌های علمی و معاونت پژوهش طراحی شد، و با حمایت مدیر محترم حوزه حضرت آیت الله اعرافی بارور شد، بنا دارد آثار فاخر و برگزیده‌ی علوم انسانی-اسلامی را به جامعه علمی داخل و خارج کشور معرفی کند. دقیقا از جایی که کار مولف و ناشر تمام می‌شود، گفتمان وارد عمل شده و تلاش می‌کند در قالب‌های مختلف، اثر و مولف را به جامعه علمی داخل و خارج از کشور معرفی کند.
قالب‌هایی که ما تلاش کردیم، در دبیرخانه گفتمان علمی انقلاب اسلامی، مولف و اثر را از آن طریق به جامعه علمی معرفی کنیم، مواردی است که در ادامه خدمت شما عرض می‌کنم.
اول تاسیس کتابخانه تخصصی و نمایشگاه دائمی که شعبه قم در مدرسه فیضه توسط آیت آلله اعرافی افتتاح شد. إنشاالله شعبه تهران هم در دهه فجر امسال رونمایی و افتتاح خواهد شد.
قالب دوم مجموعه کتب 22 جلدی گفتمان علمی انقلاب اسلامی است که در مرحله تدوین و آماده سازی است و به زودی منتشر می‌شود. در این مجموعه، کتب و مقالات برگزیده علمی و پژوهشی در حوزه علوم انسانی-اسلامی معرفی می‌شود.
قالب بعدی برگزاری سلسله نشست‌ها در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های سراسر کشور با حضور مولف و ناقد، در جمع اعضای هیئت علمی، دانشجویان دکترا و طلاب سطوح عالی برگزار می‌شود.
از آن جایی که تهیه کتاب یا شرکت در نشست‌ها برای همه ممکن نیست جهت دسترسی آسان به آثار موجود در زمینه علوم انسانی-اسلامی، سایت و سامانه کتاب شناخت طراحی و راه اندازی شد و در 27 آذر ماه رونمایی خواهد شد.
سایت کتاب شناخت شامل پنج حوزه‌ی کتب، مقالات، پایان‌نامه‌ها، مولفان و همایش‌ها ‌است که فعلا فاز اول و دوم راه‌اندازی شده و رونمایی می‌شود. لازم به ذکر است این سامانه صرفا مختص به آثاری است که در جشنواره‌ها یا توسط محققان به عنوان اثر برتر شناخته شده‌اند.

پیشنهاد ما به شما

برگزاری نشست گفتمان علمی انقلاب اسلامی با حضور حجت‌الاسلام خسروپناه

مدیریت حوزه علمیه استان تهران با همکاری مدرسه علمیه فخریه مروی، اولین نشست از سلسله نشست‌های گفتمان علمی انقلاب اسلامی با عنوان «منظومه فکری امامین انقلاب» برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *