(قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَ فُرَادَى ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا) (سبأ، 46)
ضرورتها و پیشفرضها
- پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه سال 1357 ثمره ایثارگری خالصانه امام خمینی(ره) و فرزندان مؤمن و سلحشور ملت بزرگ ایران بود. همانان که برای دفاع و ترویج کلمه حق از هیچ تهدیدی نهراسیدند و جان، مال، سلامتی و آسایش خود و عزیزانشان را بیدرنگ وقف اسلام و انقلاب اسلامی کردند و زندان، شکنجه، تبعید و فقر و هجران و آوارگی را به جان خریدند.
پس از آن نیز، گوهر انقلاب اسلامی را در دوران دفاع مقدس و بحرانهای سخت و تلخ بعدی، فرزندان و وارثان حقیقی انقلابیون اولیه پاسداری کردند و همچون سلف صالح، از ایثار خالصانه سرمایههای زندگی دریغ نورزیدند و میراث سترگ انقلاب اسلامی را به دستان ما سپردند.
- انقلاب اسلامی برای استمرار و ادامه مسیر بلند و آسمانی خود، مانند روزهای آغازین، به سربازان و سربداران مخلص و بیادعایی نیاز دارد که همچون مطهریها، بهشتیها، همتها و باقریها و هزاران سردار سرافراز دیگر سر از پا نشناسند و آسایش و آرامش خود را فدای سربلندی اسلام، ایران و انقلاب اسلامی نمایند. ضعف و فتوری که بر نیروهای انقلاب و وارثان امام و شهدا (علیهم صلواتالله) در دو دهه اخیر عارض شد و فاصله گرفتن از فرهنگ ایثار و جهاد ـ که علت حدوث و بقای انقلاب اسلامی بوده و هست ـ موجب شد تیرهای زهرآگین بسیاری بر پیکره تنومند ارزشها و آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی بنشیند و برخی را به محاق فرو برد.
- خادمان افتخاری حوزه و انقلاب اسلامی، جمعی از فرزندان معنوی امام(ره) و انقلاب اسلامی هستند که بر خوان گسترده و آسمانی اسلام نشسته و نان و نمک خورده و سرمایه، اعتبار و هویت امروز خود را وامدار و مدیون این مائده الهی میدانند.
خادمان افتخاری حوزه و انقلاب اسلامی مصمم هستند در ادامه مسیر تابناک امام(ره) و شهدا، خالصانه و بیادعا دین خود را به اسلام عزیز و مردم شریف و مسلمان ایران اسلامی بپردازند و همچون سلف صالح خود در خدمت به اسلام، ایران و انقلاب اسلامی از هیچ تلاش و ایثاری دریغ نورزند و جامه پر افتخار و مقدس سربازی و سربداری را تا پایان عمر بر تن داشته باشند.
خادمان افتخاری حوزه و انقلاب اسلامی، خود را فرزند و خادم حقیقی ملت مؤمن، رشید و سلحشور ایران میداند که در کورانهای سخت و تلخ انقلاب، دست از پیمان و عهد با اسلام و امام(ره) برنداشت و همه سرمایههای ارزشمند و تکرار ناشدنی خود را خالصانه و بیادعا تقدیم ارزشها و آرمانهای مقدس انقلاب اسلامی کرد. خادمان افتخاری، متواضعانه بر پیشانی و دستان این ملت بوسه میزنند و خدمت به آنان را وظیفه و افتخار خود میدانند.
خادمان افتخاری حوزه و انقلاب اسلامی، در چارچوب قانون اساسی و قوانین و مقررات کشور و هماهنگ و همنوا با نهادهای رسمی و قانونی جمهوری اسلامی ایران، مصمّم هستند از مسیر تکریم و خدمت، به عرصههایی گام گذارند که گرهی از کار مردم و کشور بگشاید و مسؤولان و کارگزاران را در تحقق و اجرای وظایف و مأموریتها یاری رساند.
خادمان افتخاری، حزب و جریان سیاسی نیست. فقط سودای تلاش و خدمت به اسلام و ملت شریف ایران در سر دارد و خود را یار و یاور حقیقی همه شخصیتها و جریانات سیاسی خدوم به اسلام، کشور و انقلاب اسلامی میداند.
خادمان افتخاری حوزه و انقلاب اسلامی، آغوش خود را برای همه کسانی که در سراسر ایران اسلامی و عزیزمان علاقهمند به خدمت افتخاری، صادقانه و بیادعا به دین، ملت و انقلاب اسلامی هستند، میگشاید و دستان پرتوانشان را به گرمی میفشارد. امروز ایجاد و گسترش شبکه خادمان افتخاری به سراسر ایران عزیز، صفا، دوستی، برادری، وحدت، عدالت، آسایش، آرامش، بندگی و تقرب به خدا و آیندهای روشن را برای ایران و نسل فردا به ارمغان میآورد.
الف) کلیات
ماده 1 ـ تعریف: ستاد خادمان افتخاری (سخا)،که در این جا از آن به «ستاد» یاد میشود، سامانهای غیر دولتی و غیرانتفاعی تحت اشراف مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور است که تأسیس و راهبری و مدیریت شبکه سراسری خادمان افتخاری را با محوریت طلاب و روحانیون برای تحقق اسلام و ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی بر عهده دارد.
ماده 2 ـ اهداف ستاد
- ایجاد شبکه سراسری خادمان افتخاری حوزه و انقلاب اسلامی در سراسر کشور
- مدیریت و راهبری توانمندیها، ظرفیتها و سرمایههای خادمان افتخاری به سمت نیازهای اساسی کشور، انقلاب اسلامی و حوزههای علمیه
- ترویج و نهادینهسازی فرهنگ خدمت، ایثار و جهاد در عرصه ترویج و گسترش ارزشها و آرمانهای بلند انقلاب اسلامی و پیشرفت کشور
ماده 3 ـ اصول حاکم
- کلیه فعالیتهای خادمان افتخاری، تبرعی و خداپسندانه بوده و هیچ وجهی را در قبال آن دریافت نمیکنند.
- برنامهها و فعالیتهای ستاد و شبکههای خادمان، بهگونهای خودکفا تدبیر و مدیریت میشود که هزینههای ساختاری و سازمانی را بر مرکز مدیریت و بدنه اجرایی کشور تحمیل نمیکند.
- حوزه عمل خادمان افتخاری، طرحها و برنامههای عامالمنفعه اجتماعی و علمی و فرهنگی مورد نیاز کشور، انقلاب اسلامی و حوزههای علمیه است و از ورود به مسایل سیاسی و جناحی له و علیه شخصیتهای حقیقی و حقوقی جداً پرهیز میکنند.
- ستاد و شبکههای خادمان افتخاری در سراسر کشور، در چارچوب قانون اساسی و قوانین و مقررات و اصول موضوعه کشور فعالیت کرده و رقیب سازمانها و نهادهای رسمی و مسؤول نبوده بلکه به عنوان یار و مددکار و همراه و هماهنگ با آنها عمل مینمایند.
- خادمان افتخاری برای پرهیز از ایجاد اختلاف و تفرقه، صرفاً در حوزههایی وارد خدماترسانی میشوند که قدر متقین و مشترک مسؤولان، مردم و نهادها و تشکیلات قانونی کشور و مورد حمایت و تأکید رهبری معظم انقلاب اسلامی است.
- کلیه فعالیتهای خرد و کلان ستاد و شبکه خادمان افتخاری باید بگونهای طراحی و اجرا شود که به تقویت و گسترش وحدت، برادری، عدالت و اخلاق و سجایای دینی و انسانی در جامعه و صفوف ملت شریف ایران بیانجامد.
- کلیه برنامهها، روندها، فرآیندها و سطوح مدیریتی ستاد و شبکههای خادمان افتخاری بر اساس مشارکت اعضاء و انتخابات و رأی مجامع عمومی شکل میگیرد.
- در گروههای خدمت، عضویت حداقل دو طلبه سطح 3 یا کارشناسی ارشد الزامی است.
- عضویت و مشارکت خادمان افتخاری غیرطلبه در شبکه خادمان افتخاری، در صورت طی مراحل مصوب، بلامانع است.
ب) ارکان و تشکیلات
ماده 4 ـ ارکان و تشکیلات ستاد خادمان افتخاری عبارتند از:
- رئیس ستاد
- مجمع عمومی
- شورای مرکزی
- شوراهای استانی
- گروههای خدمت
رئیس ستاد
ماده 5 ـ رئیس ستاد خادمان افتخاری به پیشنهاد شورای مرکزی ستاد و با حکم مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور برای مدت 3 سال منصوب میشود.
تبصره 1 : رئیس ستاد باید روحانی معمم و از مدرک سطح 4 یا دکتری برخوردار باشد. فضلای حوزه که سطح علمی و مراتب فضل آنها به تأیید مدیریت حوزه رسیده باشد، از این قاعده مستثنی هستند.
تبصره 2 : تا پیش از تشکیل شوراهای استانی، مجمع عمومی و شوراهای مرکزی، رئیس ستاد توسط مدیر حوزههای علمیه انتخاب و منصوب میشود.
ماده 6 ـ اهم وظایف و اختیارات رئیس ستاد بشرح ذیل است:
- برگزاری منظم و مستمر جلسات شورای مرکزی و ریاست آن.
- مدیریت و راهبری ستاد و شبکههای خدمت در سراسر کشور.
- تدوین و پیشنهاد سیاستها و برنامههای کلان ستاد به شورای مرکزی.
- تهیه و تنظیم پیشنویس طرحهای موردنیاز ستاد و پیشنهاد به شورای مرکزی.
- تشکیل گروههای خدمت و شوراها و مجامع عمومی استانها و هماهنگی و راهبری آنها.
- سازماندهی و راهبری گروههای خدمت متناسب با ظرفیتها و استعدادهای آنها در مسیر نیازها و اولویتهای کشور، انقلاب اسلامی و حوزههای علمیه.
- بررسی و تحلیل کارشناسی طرحها و برنامههای مصوب شوراهای استانی و ارجاع به شورای مرکزی جهت تصمیمگیری و ابلاغ.
- تلاش در جهت تأمین منابع مالی و حمایتی از ستاد و طرحهای ملی و استانی آن.
- انعقاد قراردادها و همکاریهای مشترک الزامآور با سازمان و نهادهای همسو (پس از تصویب در شورای مرکزی).
- طراحی و پیشنهاد ساختار چابک سازمانی به شورای مرکزی.
- برگزاری مجمع عمومی سالانه، انتخابات شوراهای استانی و مرکزی جشنواره خادمان افتخاری و مراسم و همایشهای رسمی ستاد.
- رئیس ستاد موظف است شورایی علمی متشکل از نمایندگان رسمی انجمنهای علمی مطالعات اجتماعی، اخلاق اسلامی، ارتباطات و تبليغ، اقتصاد اسلامی، تعليم و تربيت اسلامی، روانشناسی اسلامی، فقه و حقوق، قرآن پژوهی، قلم و هنر، کلام اسلامی، مديريت و مطالعات سياسی تشکیل دهد و کلیه طرحها را پیش از پیشنهاد به شورای مرکزی در آن مطرح و نظر شورا را اخذ نماید.
تبصره 3 : اساتید معرفی شده انجمنهای علمی باید از اساتید برجسته رشته مربوطه باشند.
تبصره 4 : اعضای شورای علمی ستاد توسط مدیران انجمنها رسماً به رئیس ستاد پیشنهاد و مشغول به کار میشوند.
تبصره 5 : در استانها، تشکیل شورای علمی توسط دبیر شورای استانی و از طریق شعب انجمنهای علمی حوزه صورت میگیرد.
- صدور احکام انتصاب شوراهای منتخب استانی.
- ابلاغ و پیگیری مطلوب مصوبات شورای مرکزی.
- تشکیل بانک اطلاعات خادمان افتخاری و هستههای خدمت و میزان و نحوه همکاری آنها.
- پیگیری و اجرای سایر موارد ارجاعی شورای مرکزی.
تبصره 6 : رئیس ستاد موظف است بلافاصله پس از صدور حکم انتصاب، نسبت به برگزاری انتخابات شوراهای استانی اقدام نماید.
تبصره 7 : ستاد خادمان طی فراخوان عمومی و رسمی در استانها به کلیه گروههای خدمت، از داوطلبان عضویت در شوراهای استانی ثبتنام مینماید.
تبصره 8 : ستاد خادمان پس از تأیید نامزدهای استانی توسط مرکز مدیریت حوزه، انتخابات استانی را در چارچوب آییننامه و مقررات مصوب برگزار مینماید.
تبصره 9 : حکم اعضای اصلی و علیالبدل شورای منتخب استان و بازرسان توسط رئیس ستاد صادر میشود.
مجمع عمومی
ماده 7 ـ مجمع عمومی متشکل از اعضای شورای مرکزی استانها است که سالانه تشکیل جلسه میدهد.
ماده 8 ـ اهم وظایف و اختیارات مجمع عمومی عبارت است از:
- انتخاب اعضای اصلی و علیالبدل شورای مرکزی و بازرسان.
- بررسی و تصویب برنامهها و سیاستهای کلان و سالانه پیشنهادی شورای مرکزی.
- بررسی و تصویب انحلال ستاد و پیشنهاد به مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور.
شورای مرکزی
ماده 9 ـ مجمع عمومی از میان نامزدهایی که به تأیید مرکز مدیریت حوزههای علمیه رسیده است، 7 نفر را به عنوان شورای مرکزی برای مدت 3 سال انتخاب میکند.
تبصره 10 : در انتخابات مجمع عمومی دو نفر به عنوان عضو علیالبدل شورای مرکزی و دو نفر نیز به عنوان بازرس انتخاب میشوند. شرح وظایف بازرسان توسط شورای مرکزی تهیه و به مجمع عمومی جهت بررسی و تصویب پیشنهاد میشود.
ماده 10 ـ احکام شورای مرکزی منتخب توسط مدیر حوزههای علمیه صادر میشود.
ماده 11 ـ حداقل چهار نفر از اعضای شورای مرکزی باید روحانی و دارای تحصیلات سطح 4 یا دکتری باشند.
ماده 12 ـ اهم وظاف و اختیارات شورای مرکزی عبارت است از:
- تهیه و تنظیم سیاستها و برنامههای کلان و بلندمدت ستاد و پیشنهاد به مجمع عمومی.
- تهیه و تنظیم سیاستها و برنامههای سالانه و پیشنهاد به مجمع عمومی.
- پیگیری مطلوب مصوبات مجمع عمومی.
- تدوین و ارایه گزارش دورهای برنامهها و فعالیتها به مدیر حوزههای علمیه و مجمع عمومی.
- بررسی و تصویب ساختار و تشکیلات و آییننامه و مقررات اجرایی.
- تلاش برای جلب حمایتها و مشارکتهای عمومی و اقشار مختلف بویژه اساتید و بزرگان حوزه و کشور.
- تلاش جهت تأمین منابع مالی و تبرعی برای حمایت از فعالیتها و تعیین نحوه تقسیم و توزیع هدفمند کمکهای نقدی و غیرنقدی در ستاد و صف.
- تعیین صلاحیتهای عمومی و اختصاصی نامزدهای عضویت در شورای مرکزی و شوراهای استانی از طریق مرکز مدیریت حوزه.
- بررسی و تصویب کلیه قراردادها و همکاریهای مشترک و الزامآور ستاد.
- بررسی و اظهارنظر درباره طرحها و برنامههای مصوب شوراهای استانی و ارجاع به استان مربوطه.
ماده 13 ـ شورای مرکزی در اولین جلسه یک نفر را از میان خود به عنوان رئیس ستاد انتخاب و به مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور معرفی میکنند.
شوراهای استانی
ماده 14 ـ شورای استانی خادمان افتخاری از طریق برگزاری انتخابات و رأی اکثریت مدیران گروههای افتخاری استان به مدت 3 سال انتخاب میشوند.
ماده 15 ـ تعداد اعضای شورای استانی، 7 نفر میباشد. حداقل 4 نفر از اعضای شورای استانی باید از تحصیلات سطح 3 یا کارشناسی ارشد برخوردار باشند.
تبصره 11 : در کلیه گروههای خدمت باید حداقل دو نفر از طلاب و روحانیون با تحصیلات سطح 3 یا کارشناسی ارشد و بالاتر حضور داشته باشند.
ماده 16 ـ در انتخابات شورای استانی، دو نفر نیز به عنوان عضو علیالبدل و دو نفر به عنوان بازرس انتخاب میشوند. شرح وظایف بازرسان شورای استانی، توسط شورای مرکزی تصویب و ابلاغ میشود.
ماده 17 ـ اعضای شورای منتخب استان، در اولین جلسه خود دبیر شورای استان را انتخاب میکنند.
تبصره 12 : حکم انتصاب دبیر شورای استانی، توسط رئیس ستاد به مدت 3 سال صادر میشود.
ماده 18 ـ وظایف و اختیارات شوراهای استانی به شرح ذیل است:
- شرکت در مجمع عمومی سالانه.
- انتخاب دبیر استانی از میان اعضای منتخب شورای استانی و معرفی به رئیس ستاد.
- پیگیری مصوبات ابلاغی شورای مرکزی.
- بررسی و تصویب برنامههای استانی در چارچوب سیاستها و برنامههای کلان و سالانه مصوب مجمع عمومی
- تلاش برای گسترش کمی و کیفی گروههای خدمت افتخاری.
- حمایت هدفمند و نظامیافته از فعالیتهای خدماتی گروههای خدمت و شناخت و رفع آسیبها و موانع احتمالی آنها.
- ارتباط و همکاری و هماهنگی با شخصیتها و نهادهای همسو در استان جهت طراحی و اجرای برنامههای مشترک.
- ارتباط و همکاری مستمر با مسؤولان و نهادهای رسمی نظام در استان به منظور همکاری، یاریرسانی و گرهگشایی از مسایل و نیازهای موجود و برنامهریزی و اجرای طرحهای اساسی و راهبردی.
- صدور مجوز برای تأسیس گروههای خدمت در استان.
- بررسی و تصویب طرحهای پیشنهادی گروههای خدمت.
تبصره 13 : کلیه طرحها و برنامههای گروههای خدمت باید در شورای استانی مطرح و به تصویب رسیده و ابلاغ شود.
تبصره 14 : شورای استانی یک نسخه از طرحهای مصوب را به ضمیمه صورتجلسه دو گروه خدمت پیشنهاد دهنده برای شورای مرکزی ستاد ارسال میکند.
ماده 19 ـ اهم وظایف دبیر شورای استانی به شرح ذیل است:
- تهیه، تنظیم و پیشنهاد سیاستها، برنامهها و فعالیتهای خرد و کلان به شورای استان.
- ابلاغ و پیگیری مطلوب مصوبات شورای استانی و مرکزی.
- تهیه و تنظیم و ارایه گزارشهای دورهای فعالیتها و عملکرد به شورای استانی و ستاد.
- تشکیل و راهاندازی و مدیریت و راهبری ساختار، منابع انسانی و مالی خادمان افتخاری در استان.
- ارتباط مستمر و هدفمند با نهادهای رسمی، شخصیتها و مؤسسات همسو در جهت تشریک مساعی و همافزایی.
- جلب حمایتها و مشارکتها و کمکهای مادی و معنوی جهت پشتیبانی از گروههای خدمت و فعالیتهای آنها.
- اشراف، نظارت و هماهنگی میان گروههای خادمان افتخاری در استان.
- زمینهسازی جهت تأسیس و گسترش گروههای خدمت در حوزههای مختلف.
- تشکیل مستمر و منظم جلسات شورای مدیران گروههای خدمت جهت هماهنگی و ابلاغ و توجیه مصوبات ابلاغی شورای استانی و مرکزی.
- تشکیل بانک اطلاعات خادمان افتخاری و گروههای خدمت و میزان و نحوه همکاری آنها.
- سازماندهی و راهبری گروههای خدمت متناسب با ظرفیتها و استعدادهای آنها در مسیر نیازها و اولویتهای استانی.
- تشکیل بایگانی روزآمد و علمی از کلیه اسناد، مدارک و طرحهای مصوب و صورتجلسات و مصوبات شورای استانی.
گروههای خادمان افتخاری
ماده 20 ـ گروههای خدمت، اصلیترین و محوریترین رکن ستاد خادمان افتخاری حوزه و انقلاب میباشند که صدور مجوز فعالیت آنها را شوراهای استانی بر عهده دارند.
گروههای خدمت متشکل از خادمان افتخاری است که:
- فرم اطلاعات و تعهدنامه اخلاقی را تکمیل و ارایه دادهاند.
- مراتب صلاحیت و آمادگی آنان توسط معرف تأیید شده است.
- حکم عضویت آنها در گروههای خدمت توسط دبیر شورای استان صادر شده است.
تبصره 15 : گسترش اعضای گروههای خدمت به خادمان غیرطلبه، در صورت تأیید و تصویب شورای استانی بلامانع است.
ماده 21 ـ اهم وظایف و مأموریتهای گروه خدمت عبارتند از:
- تشکیل جلسات مستمر، منظم و متناسب با حجم وظایف و طرحهای محول.
- هماهنگی و تقسیم کار بین اعضاء جهت اجرای مصوبات ابلاغی گروه بالادستی.
- اجرای دقیق برنامهها در چارچوبهای ابلاغی.
- تهیه و تنظیم گزارش از مراحل مختلف اجرای برنامهها و نتایج و پیامدهای آن جهت ارایه به گروه بالادستی.
- تهیه و پیشنهاد طرحها و برنامههای جدید به گروه بالادستی.
- شرکت در جلسات توجیهی و آموزشی مصوب.
- تشکیل بایگانی مطلوب و علمی از کلیه اسناد و مدارک و طرحهای مصوب و گزارشهای دورهای.
ماده 22 ـ اعضای جدید خادمان افتخاری باید توسط یک عضو معتمد معرفی شده و فرم اطلاعات و تعهدنامه را تکمیل نمایند.
ماده 23 ـ هر گروه خدمت متشکل از حداقل شش عضو و یک مدیر است.
تبصره 16 : مدیر هر گروه خدمت، توسط اعضای آن انتخاب یا عزل میشود. صورتجلسه انتخاب یا عزل مدیر گروه توسط اعضای گروه امضاء و به مدیر گروه بالادستی و دبیر استانی اعلام میشود.
ماده 24 ـ اعضای هر گروه خدمت ضمن عضویت در گروه مربوطه، میتوانند گروه جدیدی را (پس از تأیید اعضای جدید) تشکیل داده و هماهنگ با گروه بالادستی فعالیت نمایند.
ماده 25 ـ مدیران هر گروه موظف هستند در جلسات شورای مدیران گروههای خدمت با حضور دبیر شورای استانی شرکت نمایند.
ماده 26 ـ کلیه طرحهای پیشنهادی گروههای خدمت پس از تصویب در شورای بالادستی و شورای مرکزی استان و ابلاغ رسمی قابل اجرا میباشد.
ماده 27 ـ بررسی طرحهای پیشنهادی گروههای خدمت باید حداکثر در مدت یک هفته بررسی و اعلامنظر شود.
تبصره 17 : در صورت تعدد و تکثر طرحهای پیشنهادی گروههای خدمت، شوراهای بالادستی و شورای استانی باید جلسات فوقالعاده را بگونهای برنامهریزی و برگزار کند که طرحهای پیشنهادی بیش از یک هفته معطل نماند.
ماده 28 ـ هیچ طرح و برنامهای در گروههای خدمت بدون کسب مجوز از شورای بالادستی و شورای استان و ابلاغ رسمی دبیر استان، قابلیت اجرا ندارد و تخلف محسوب میشود.
تبصره 18 : در موارد خاص، ضروری و اضطراری، گروههای خدمت با هماهنگی و کسب مجوز شفاهی از دبیر استان میتوانند اقدام نموده و برای مراحل بعد، مصوبه شورای استان را کسب نمایند.
تبصره 19 : شوراهای استانی میتوانند برای تسریع و تسهیل در بررسی طرحهای پیشنهادی، کارگروههایی متشکل از مدیران گروههای خدمت تشکیل و اختیارات خود را به آنها تفویض نمایند.
اعضای مستقل
ماده 29 ـ آن دسته از متقاضیان خدمات افتخاری که مایل به فعالیت مستقل و فردی هستند، در صورت داشتن معرف میتوانند پس از تکمیل فرم و تعهدنامه، با حکم دبیر استان به عضویت خادمان افتخاری درآیند و در سقف زمان و چارچوب پیشنهادی خود با هماهنگی دبیر استانی فعالیت نمایند.
ج) انحلال، اموال و داراییها
ماده 30 ـ انحلال ستاد خادمان افتخاری با تصویب دو سوم آرای مجمع عمومی و تأیید مدیر حوزههای علمیه صورت میپذیرد.
ماده 31 ـ کلیه اموال و داراییهای ستاد در صورت انحلال، با صورتجلسه شورای مرکزی به تملک مرکز مدیریت حوزههای علمیه درمیآید.